Domů » E - Poradna - napsali jste » Jste kyselí? Zasáhne Skeletin!

Jste kyselí? Zasáhne Skeletin!

Upřesněme ještě úvodní otázku: není váš organismus překyselený? O co jde: odborníci se domnívají, že tento stav vede k mnoha potížím a nemocem. Od potivých nohou přes revmatismus až po stavy ohrožující život. Nebudeme daleko od pravdy, když prohlásíme, že na kyselost neumírají jenom lesy.

 

JE TO NAOPAK

Kyselé jsou ty potraviny, které mají hodnotu pH nižší než 7, zásadité potraviny mají hodnotu pH vyšší než 7.

Kyselinotvorné potraviny, i když jsou někdy samy zásadité, vytvářejí v organismu kyselé prostředí a naopak zásadotvorné potraviny, ač samy často kyselé, produkují zásadité pH.

Abychom se cítili dobře a byli zdraví, měli bychom konzumovat méně kyselinotvorných potravin. Hovoří se o vhodném poměru 80:20 ve prospěch těch zásadotvorných. V praxi to však bývá spíše naopak. Signálem toho, že jsme překyselení, mohou být velké póry, potivost, celulitida, vypadávání vlasů, povleklý jazyk, zápach z úst, únava po jídle, bolesti svalů a kloubů, praskání cév, lomivost kostí, osteoporóza, plísňová onemocnění. poruchy zraku a sluchu, nespavost, deprese, citlivost na chlad, pálení chodidel, zánět nosních a čelních dutin, zahlenění způsobené sníženou schopností trávit škroby.

Domníváte se, že byste mohli být překyselení, protože trpíte mnohými ze zmíněných příznaků a nechce se vám zjišťovat, jak jste na tom opravdu? Ono to totiž není jednoduché, a proto ani na stránkách tohoto časopisu není možné doporučit žádný spolehlivý postup. Rozhodně si ale neuškodíte, když začnete konzumovat méně cukru – cukr vám život osladí, ale tělo okyselí, případně omezíte maso, dopřejete si často brambory, spoustu zeleniny i ovoce. Měli byste jíst v klidu, nemusíte každé sousto žvýkat dvaatřicetkrát nebo dvěstěkrát, jak se někdy doporučuje, stačí jen stravu dobře rozmělnit a proslinit.

Kyselinotvorné potraviny: např. maso, vejce, cukr, sůl, obilí kromě prosa (jáhel), ořechy, luštěniny, rajčata, jahody, špenát.

Zásadotvorné potraviny: např. brambory, rýže natural, většina zeleniny, banány, téměř všechno ovoce (jen když je dostatečně zralé), neperlivá minerální voda.

 

NA CO S IDÁT POZOR?

Rozhodnete-li se pro některý očistný program, jako jsou různé speciální diety, půsty, nebo důkladné pročištění střev, můžete si způsobit problémy (při závažných potížích požadujte vždy odbornou diagnózu a případně léčbu na základě doporučení vašeho lékaře).

Při pročišťování silně překyseleného těla mohou totiž být uvolněné kyseliny někdy jen obtížně vyloučeny a náhlé vyplavení jedovatých látek bez možnosti jejich odstranění může způsobit závažné stavy. Proto by bylo vhodné začít očistnou kúru tím, že se nejprve zbavíte kyselosti.

Vhodným řešením může být přípravek Skeletin, který dokáže ovlivňovat naše vnitřní prostředí v pozitivním smyslu tím, že pomáhá nastolit acidobazickou rovnováhu, srozumitelně řečeno poradí si i s překyselením organismu. Vhodný je také produkt Revitae, Organic Chlorella,

Organic Beta, Organic Barley Juice.

 

Ivana Karpenková

{s použitím knihy Kurta Tepperweina, pryč s kyselosti, 2005)

Vitae 9/2017

 

BUDE VÁS ZAJÍMAT

Množství kyselin se v organismu nezvyšuje pouze velkou konzumací kyselinotvorných potravin, ale může

mít i jiné příčiny, jako jsou půsty, metabolické poruchy (například diabetes), stres, zvýšená svalová aktivita, kdy se ve tkáních tvoří kyselina mléčná – ta je příčinou svalové bolesti po velké námaze. Stejně tak ale při nedostatečném pohybu, kdy dochází k překyselení následkem špatného prokrvení, a tím nízkému okysličení tkání. Příčinou zvýšené kyselosti je i povrchní dýchání, protože kyslík „odkyseluje“, zatímco přebytek kysličníku uhličitého vede k překyselení. (Kapacitu plic snižuje kouření, dechové centrum ovlivňují nepříznivě alkohol a prášky na spaní. stres má za následek stažení svalů, takže se ani nemůžeme pořádně nadechnout.) Kyseliny jsou rovněž produktem chronického kvašení a hnití potravin ve střevech.

UA-73059888-1